tiistai 22. lokakuuta 2013

Raejuustopaistos

Hiilarikammoisten iloksi (s)karppaajat (tai muut intoilijat) ovat kehitelleen monenmoisia herkkuja hetkiin, jolloin on pakko saada suu makeaksi. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi työkaverin suosittelema raejuustopaistos.

Raejuustopaistos

1 prk raejuustoa
1 prk maitorahkaa
2dl maitoa
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
0,5dl sokeria TAI vastaava määrä makeutusainetta
1tlk ananasmurskaa TAI 0,5-1dl manteleita

Valmistus on hyvin yksinkertaista. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Paistos on sen verran kostea, että se kannattaa tehdä kiinteäpohjaiseen vuokaan sillä jopa manteliversio meinasi valua irtopohjavuoan reunoista. Periaatteessa sokerin määrää voi vähentää tai sen voi jättää kokonaan pois, mutta silloin rahkan kitkeryys tulee kyllä minun makuun vähän liian voimakkaasti läpi. Sekä manteli- että ananasversion testattuani, omaksi suosikikseni tuli manteli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti